En vanlig dag på jobbet

 

Det finns ingen vanlig dag på jobbet riktigt. Som jag var inne på tidigare är alla dagar olika och kan skilja sig stort från varandra. I och med att yrket är väldigt brett, finns det egentligen ingen vanlig dag på jobbet. Däremot finns det uppgifter som kan vara sig ganska lika, och ibland får man en deja-vu känsla faktiskt. Det är också väldigt mycket prat i telefonen, så se till att telefonen alltid är fullt laddad när du vaknar på morgonen. Folk kan gärna ha en gnisslande dörr i många veckor, men var beredd på att när de väl ringer för att få det åtgärdad, ser de gärna det hända på en gång, annars kommer man in på de tråkiga diskussionerna man helst vill undvika Det är meriterande att vara teknisk kunnig och praktiskt lagd. En utav de vanligaste uppgifterna är lås byte, då nycklar oftast tappas bort eller nyckeln fastnar i låset. Ett lås kan vara tillverkad på olika sätt. Cylinderlåsen är den allra vanligaste, och i fastigheter måste de vara certifierade och godkända av försäkringsbolagen,vilket ofta gör det hela till en process i sig. Nu för tiden börjar däremot elektroniska lås bli allt mer vanligt, vilket underlättar jobbet en hel del, då man oftast bara behöver byta ut batterier i dem, eller så har kunden själv direktkontakt med tillverkaren. Men som sagt, dagen ser olik ut och mycket beror på vilken fastighet du har tjänsten hos.

plumber-1162344_1280

Sjukhusvaktmästare lägger mesta av sin fokus på patienttransporter. Det betyder alltså att det är din uppgift att förflytta på patienten, ibland kan det även hända att du tar hand om avlidna patienter. Det kan ibland vara till ett annat sjukhus, men oftast rör sig flytten inom fastighetens lokaler. Idrottsplatsvaktmästare ser till att gräsmattan alltid är klippt, att det är fräscht i lokalerna och även se till att all utrustning som används inom idrotten fungerar som det ska. Du har även hand om inköpen för t.ex. fotbollar etc. Kyrkvaktmästare förbereder inför tillställningar, dop, bröllop och begravningar, listan fortsätter men det är de vanligaste uppgifterna Här arbetar du även direkt med kyrkans präst, församlingspedagoger m.m. därför är det viktig att kunna vara serviceinriktad.

Arbetstiderna för en fastighetsskötare varierar också beroende på vilken typ av anläggning du jobbar på. Det kan handla om tidiga morgnar till sen kvällar. Därför måste du vara beredd på att jobba jourtider, och vara beredd på att ge upp en del av ditt sociala liv utanför jobbet.